Mekong

Bij de nieuwbouw en het nieuwe concept hoorde ook een naamsverandering. Thanh long (groene draak) was de oude naam. Het stond voor welvaart, kracht en succes.

Mekong komt van de Mekong Delta en is een van de belangrijkste rivieren in Vietnam.  De rivier stroomt daarnaast ook door China, Thailand, Laos en Cambodja.

mekong-50

De meest bekende steden in de Mekong Delta zijn Mỹ Tho, vlakbij Ho Chi Minh City, en, meer in het centrum van de regio, Vĩnh Long en Cần Thơ, de bakermat van onze familie.

De Mekong Delta is de levensader van de economie. Vele goederen worden verscheept dankzij de Delta. Zo is er in Can Tho de bekende floating market.

 

lotus

In de Mekong Delta heb je ook zijrivieren met donkere moerassen in de jungle. Ondanks de drassige omgeving bloeien er mooie lelies en lotussen. De achterliggende betekenis: ook al heb je een sombere achtergrond of situatie, het kan allemaal nog goed komen. Tenminste, zolang je er maar in gelooft…

Na de vele reizen door Azië hebben we de verschillende sfeerelementen verzameld tot het Mekongconcept. Onze sfeer straalt puur Azië uit maar gaat hand in hand met modernisme. Hier kan u gezellig en vooral heerlijk culinair genieten met uw partner, familie en vrienden. Waan u even op reis door Azië in hartje Lille.